Câteva întrebări pentru noi, cetățenii de rând:
– ne obligă oare UE să avem documente digitale de identitate?
– de ce este necesară prelevarea amprentelor? Statul ne socoate pe toți posibili infractori?
– dacă documentele standard actuale nu sunt deloc sigure, de ce până acum autoritățile nu au fost îngrijorate de acest aspect, încât să găsească o soluție pentru protecția identității noastre, a tuturor?
– dacă un polițist constată că un român nu mai șade la domiciliul din actul de identitate, de ce să aibă dreptul de a anula respectivul document?
– un român ce călătorește în interiorul UE ce face dacă se trezește la graniță că buletinul i-a fost anulat?
– țin oare cont autoritățile române de argumentele prezentate de societatea civilă sau ne-au invitat de dragul bifării acestei dezbateri necesare?
– este oare mai ușor de furat identitatea cuiva dintr-un buletin clasic sau unul digital? Acesta din urmă este într-adevăr sigur sau presupusa securitate sporită e doar un pretext spre un control ridicat al cetățenilor din partea statului?
– ce facem cu românii care, din motive obiective sau subiective, refuză orice act biometric? Sunt ei oare cetățeni de rang inferior sau ar trebui ca statul să ne trateze egal pe toți când vine vorba de IDENTITATEA NOASTRĂ?
– este oare acest demers al autorităților constituțional? Nu cumva încalcă mai multe drepturi fundamentale? Este sau nu un abuz evident? …
Și lista poate continua. Tăcerea noastră înseamnă complicitate la (viitoare) abuz(uri)!