PROTESTE NAŢIONALE ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII VACCINĂRII
martie 6, 2020

CP- 5.000 de oameni au protestat sâmbătă, în Capitală, împotriva obligativității vaccinării

Alianța Părinților din România, împreună cu asociațiile Pro Consumatori, Pro Decizii Informate și Neam Unit au organizat sâmbătă, 7 Martie 2020, în fața Palatului Parlamentului o amplă manifestație împotriva proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, pentru copii şi adulţi.

Celor peste 5.000 de protestatari din București, li s-au alăturat alte peste 5.000 în ţară la Galaţi, Iași, Buzău, Bacău, Piatra -Neamț, Arad, Deva, Bistrița, Cluj-Napoca, Brașov, Focșani, Alba-Iulia, Târgu-Mureş, Târgovişte și Chișinău.

Proiectul impune vaccinarea întregii populaţii și acordă puteri nelimitate oricărui ministru al sănătații din România, care va putea decide de câte ori anual și câte vaccinuri va fi obligat să accepte fiecare adult sau copil al României.

Proiectul de lege prevede sancţiuni excesive și repetate de până la 10.000 lei, pentru părintele care refuză vaccinarea din diverse motive, tratându-l ca pe un infractor în ciuda faptului că nici statul, nici producătorii de vaccinuri, nu oferă garanţii privind siguranţa vaccinurilor.

De asemenea, articolul 46 lit.L din proiect contine sintagma juridică “încălcarea dreptului copilului la sănătate” în cazul ne-vaccinarii lui, ceea ce ar putea duce la decăderea din drepturi a părintelui şi preluarea cu forţa a copilului de către stat.

Prin acest proiect de lege, care conţine prevederi specifice unui stat totalitar, sunt favorizate interesele comerciale și economice ale companiilor producătoare și distribuitoare de vaccinuri. În plus, nici producătorii, nici comercianţii, nici statul nu-și asumă nicio responsabilitate și nu au nicio obligaţie în cazul producerii unor efecte adverse de invalidate, sau deces. Aceste efecte secundare sau adverse sunt posibile și menţionate ca atare în prospectele vaccinurilor, iar medicii, conform prezentului proiect, sunt obligați să execute « actul medical » și să nu le amintească.

Proiectul de lege PLx nr.399/2017 a primit avizul favorabil al Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaților în ședinţă cu ușile închise, fără ca presa, publicul și reprezentanții ONG-urilor să aibă acces, fără afișarea ordinei de zi a comisiei pe site-ul Camerei, iar raportul cu amendamentele admise și respinse a fost redactat înainte de ședință. Toate acestea demonstrează o dată în plus că această lege vizează interese de natură politică şi financiară și nu aspecte ce țin de sănătatea publică.

Solicităm Camerei Deputaţilor, să nu voteze acest proiect de lege care încalcă:

Constituţia României

Declaraţia universală a drepturilor omului (ONU)

Cartea drepturilor fundamentale a UE

Convenţia ONU privind drepturile copilului

Convenţia Consiliului European pentru protecţia drepturilor omului şi a demnităţii fiinţei umane faţă de aplicaţiile biologiei şi medicinei

Convenţia privind drepturile omului şi biomedicina

Carta europeană a drepturilor pacientului ;

Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice ;

Principiile etice ale Codului Nuremberg ;

Codul de deontologie medicală,

Convenția europeană de la Oviedo,

Legea drepturilor pacientului.  

și să-l retragă pentru o mai bună informare a populației, pentru dezbateri reale și transparente cu reprezentanții ONG-urilor, medicilor și părinților. Actul medical trebuie să rămână un serviciu oferit de stat contribuabililor și celorlalți membrii ai societății și nu impus, iar vaccinarea un act medical liber consimţit şi personalizat.

Obligativitatea trebuie eliminată, deoarece acolo unde există risc, trebuie să existe și posibilitate de alegere, iar vaccinurile trebuie să rămână o procedură medicală opțională, pe care cetățeanul o plătește prin contribuțiile asiguratorii de sănătate și alege să o acceseze sau nu.

Asociaţiile care au organizat acţiunile de protest de luni 2 Martie şi sâmbătă 7 Martie vor continua demersurile lor, pentru a arăta opoziția populaţiei faţă de această lege şi a convinge deputaţii să nu o voteze.

În cazul adoptării ei de către Parlament, vor acţiona pe toate căile legale interne şi internaţionale pentru abrogarea ei. Vor fi sesizate organismele internaţionale amintite mai sus privind încălcarea gravă a cartelor, convenţiilor, pactelor şi tratatelor.

Toţi cetăţenii României şi toate organizaţiile care iubesc LIBERTATEA şi se opun VACCINĂRII OBLIGATORII sunt chemați să-şi exprime hotărât poziția.

 

 

Alatura-te Aliantei!
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security