Marș pentru libertatea de alegere privind vaccinarea în mai multe orașe din țară: Libertatea e un drept. Vaccinarea e o alegere. Am dreptul la propriul corp.
octombrie 22, 2017
Protest împotriva vaccinării obligatorii la Cugir: „Unde există risc, trebuie să existe alegere”
octombrie 26, 2017

Protest fata de vaccinarea obligatorie la Timisoara: Unde exista risc, trebuie sa existe alegere

Aproximativ 100 de de persoane s-au adunat, duminică, în centrul Timişoarei, pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie. Oamenii au scandat “Opriţi vaccinarea obligatorie” sau “Părinţi, fiţi responsabili”

Acţiunea de protest faţă de obligativitatea vaccinurilor s-a desfăşurat duminică, timp de două ore, în Piaţa Operei din Timişoara.

Aproximativ o sută de persoane, o parte însoţite de copii, au participat la manifestare.

Protestatarii au ţinut în mâini pancarte cu mesaje precum ”Libertatea este un drept, vaccinarea este o alegere”, “Vaccinarea obligatorie este ilegală, abuzivă, neconstituţională”, “Unde există risc, trebuie să existe alegere”, “Copiii sunt protejaţi de părinţi, nu de politicieni corupţi”, “Sănătatea nu vine din seringă” sau “Vaccinare obligatorie = dictatură! Om, nu vită în ferma voastră”.

De asemenea, protestatarii au organizat şi un marş prin Piaţa Victoriei, iar la final s-au oprit pe platoul din faţa Operei, pentru a asculta discursurile susţinute de o parte dintre organizatori.

Sociologul Daniel Tofan, din partea Alianţei Părinţilor, le-a spus celor prezenţi la protest că vaccinul ar trebui să rămână o alegere şi a solicitat statului “să respecte drepturile şi libertăţiile cetăţenilor”.

“Dacă vom accepta să ni se încalce aceste drepturi, libertăţi, se creează precedente periculoase şi există riscul alunecării într-o formă de dictatură foarte perversă. De când parlamentarii şi guvernanţii au devenit medici, specialişti în toate? Care este preţul pentru care ne vând, pentru care ne presează să acceptăm vaccinarea obligatorie? Ne-am adunat în Piaţa Operei pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii, şi nu împotriva vaccinului, aşa cum aţi fost dezinformaţi prin mass-media. Vaccinul trebuie să rămână o alegere, la alegerea părinţilor, ei sunt cei care-şi iubesc copiii. Copiii sunt ai părinţilor, şi nu ai statului. Statul trebuie doar să ofere condiţii pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Cerem statului român respectarea tuturor drepturilor şi libertăţiilor”, a declarat Daniel Tofan.

Sociologul a adăugat că statul ar trebui “să elimine băuturile toxice şi alimentele nesănătoase” şi nu să fie impusă vaccinarea obligatorie.

“Mâine vom fi obligaţi să ne donăm organele fără a avea libertatea de alegere. Să nu uităm că vaccinurile au efecte adverse severe, printre care paralizia sau moartea subită”, a afirmat Daniel Tofan.

“Nu avem nicio problemă cu vaccinarea, singura problemă pe care o avem noi este cu obligativitatea vaccinării. Dacă un lucru este obligatoriu, nu mai poţi să-i controlezi calitatea. Legea nu prevede un set de verificări ale pacientului înainte de vaccinare, nu toţi suntem la fel, pot apărea tot felul de reacţii adverse. Plus costurile legate de această obligativitate, iar ministerul nu a dat dovadă până acum că este în stare să pună la dispoziţia publicului larg vaccinurile care trebuie şi atunci când trebuie. Apoi nu mai poţi să verifici provenienţa lor”, ne-a declarat Daniel Dăcilă, unul dintre protestatarii prezenţi în Piaţa Operei din Timişoara.

La finalul protestului, manifestaţii au scandat “Opriţi vaccinarea obligatorie”, “Libertate de alegere”, “Respectaţi Constituţia, respectaţi dreptul la alegere”, “Nu vaccinării obligatorii”, “Respectaţi integritatea persoanei” şi “Părinţi, fiţi responsabili”.

De asemenea, protestatarii au rostit şi rugăciunea “Tatăl Nostru”.

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat, la mijlocul lunii august, de Guvern. Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie. Actul normativ ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului.

Alatura-te Aliantei!
x Logo: Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security