ARGUMENTE ÎMPOTRIVA OBLIGATIVITĂȚII VACCINĂRII
octombrie 1, 2017
Mars impotriva obligativitatii vaccinarii la Constanta
octombrie 21, 2017

Scrisoare deschisa impotriva obligativitatii vaccinarii

Stimate Doamne/ Stimați Domni,

Ca părinți, primul lucru care ne unește pe toți este dragostea pentru copiii noștri! Ne dorim ca atât noi, cât și copiii noștri, să ne bucurăm în România de o viață sănătoasă şi demnă!

Ne adresăm dumneavoastră în legătură cu o problemă care ne preocupă și ne îngrijorează în cea mai mare masură, în calitatea noastră de părinți și de cetățeni ai României. Ne adresăm dumneavoastră și cu speranța că, prin rolul dumneavoastră de reprezentant și voce a cetățenilor României, poate și de părinte, dar în primul rând de OM, veți contribui decisiv la rezolvarea acestei chestiuni !

Așa cum știți, Guvernul României a înaintat Parlamentului un proiect de lege care propune vaccinarea obligatorie a copiilor și adulților și sancționarea dură a cetățenilor care refuză să se supună sau să își supună propriii copii unui act medical care, așa cum întreaga comunitate medicală internatională este de acord, comportă riscuri pentru sănătatea și viața lor.

În calitatea noastră de părinți, posibili pacienți si cetățeni ai României, acest proiect de lege ne îngrijorează extrem de mult, din următoarele considerente:

 

Experiment. Obligativitatea vaccinării întregii populații a României nu poate fi privită altfel decât ca un uriaș experiment uman, medical, social si chiar politic, ale cărui efecte negative se vor vedea atât pe termen scurt cât și pe termen lung și de care vor fi responsabili cei care îl promovează, îl votează și îl implementează.

 

Greșeală. Guvernul României comite o imensă greșeală încercând să legifereze obligativitatea vaccinării generale. O astfel de lege creează premisele unei dictaturi medicale și premisele unor abuzuri fără precedent. De ce? Pentru că vaccinurile nu sunt 100% sigure si nici neapărat eficiente, pot declanșa anumite forme de cancer și anumite boli invalidante, unele pot cauza moarte subită. Aceste posibile efecte secundare sunt confirmate de studii ale caror rezultate sunt relevante, disponibile și accesibile oricărei persoane care dorește să le cunoască, specialist sau nespecialist. Unele dintre aceste posibile efecte secundare sunt menţionate chiar în prospecte.

 

In acest moment, înainte de orice vaccinare (inclusiv a nou-născuților) în România nu se practică un screening complet al pacientului și o investigare a istoricului medical al familiei sale cu două generații în urmă (așa cum ar fi corect) pentru a se decide dacă persoana este, sau nu, potrivită pentru a fi vaccinată, cu riscuri minime.

 

Din punct de vedere social, proiectul legii discriminează atât copiii nevaccinați, cât și adulții. Din punct de vedere juridic este absolut incorect. Din punct de vedere economic, costul ar fi exorbitant. Din punct de vedere politic, legea este un reflex al dictaturii, iar din punct de vedere uman,  ea poate fi cauza multor tragedii individuale, familiale, sau ale unui întreg popor!

 

        Ne opunem! Ne opunem categoric proiectului Legii vaccinării obligatorii și oricărei forme de impunere a unor tratamente medicale întregii populații a României!

 

        Nu suntem împotriva vaccinării. Suntem însă împotriva obligativității vaccinării. De ce? Pentru că știm că vaccinurile au limite care le fac imposibil de prescris tuturor pacienților în mod obligatoriu, așa cum prevede proiectul legii. Am prezentat în această scrisoare o parte dintre aceste limite și puteți găsi mai multe argumente în paginile următoare.

 

        Vă rugăm! Vă rugăm, stimați membri ai Parlamentului României, să respingeți Proiectul legii vaccinării obligatorii în integralitatea lui și să votati împotriva oricărui experiment medical, social, politic sau de altă natură care ne implică pe noi şi pe copiii noștri!

 

        Vot de constiință. Acest vot nu este unul obișnuit. Prin consecinţele pe care le poate avea asupra vieții dumneavoastră personal (ca persoană care va fi vaccinată obligatoriu), asupra vieţilor celor apropiaţi dumneavoastră (soţie/soț/copii/nepoți/alte rude) este un vot de constiință! Vă rugăm să îl considerați ca atare și să faceți toate demersurile necesare pentru respingerea Proiectului Legii vaccinării obligatorii.

 

Plecând de la premisa că sunteţi o persoană cu bune intenţii și nu mânată de anumite interese, dar (eventual) nu aveţi suficiente informaţii legate de argumentele pentru care vaccinarea obligatorie ar fi o imensă greșeală, va punem la dispoziţie aceste argumente (și sursele verificabile) în documentul de mai jos.

Vă punem la dispoziţie, de asemenea, temeiurile legale ale acţiunii noastre.

 

 

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Consiliul Director al Alianţei Părinţilor din România

 

 20.10.2017                         Președinte: Cristian Filip

Alatura-te Aliantei!