Toată lumea știe că bărbații și femeile sunt diferiți din punct de vedere anatomic, hormonal, psihologic și social. Iar aceste diferențe pot duce în viața de familie ori la serviciu la armonie și echilibru sau la nefericire. De ce? Pentru că ține de noi să înțelegem că bărbații și femeile au așteptări și comportamente diferite, dictate de sexul lor și să nu așteptăm de la sexul opus să se comporte așa cum ne-am comporta noi într-o situație anume.
Exemple de diferențe:
Acest modul a apărut în contextul în care există astăzi o nevoie socială și profesională tot mai mare, care se vede cel mai mult în viața de familie, de a înțelege sexul opus și de a reduce conflictele care pot duce la rupturi în relație.
Un alt motiv care a stat la baza alcătuirii acestui modul este preocuparea pentru identitatea de gen a fiilor și fiicelor noastre, care riscă să fie pusă sub semnul întrebării prin educația sexuală și transgenderism. Ideea care se promovează este că indivizii pot alege ei singuri dacă sunt bărbați sau femei, indiferent de sexul lor biologic, iar această alegere trebuie să fie respectată și acceptată de ceilalți. Această teorie deși nu este susținută de dovezi științifice, a dus ca în SUA adolescenții care se consideră fete să se schimbe în vestiarele de fete și să facă duș cu ele. În România lucrurile încă nu sunt atât de radicale, însă ne îndreptăm în acea direcție prin tot mai insistentele programe de educație sexuală prin care se promovează pe lângă fluiditatea de gen, homosexualitatea, masturbarea, sexul anal și începerea vieții sexuale de la vârstele cele mai fragede. De aceea, prin acest modul, părinții sunt încurajați să cunoască tipologiile masculine și feminine și să își poată ajuta copiii în cazul în care aceștia încep să își schimbe comportamentele normale.
Obiectivele modulului
Ce oferă părinților acest modul?
Părinții vor primi un set de informații structurate, comparative și fundamentate științific despre diferențele între bărbați și femei. Acest lucru îi va ajuta la următoarele:
Structura și durata
Modulul durează 3 ore, cu pauză de gustare dupa prima oră și jumătate.
În prima parte se vor prezenta la PowerPoint informații teoretice și după pauză vor urma exerciții de învățare experențială, în care participanții vor putea dialoga și împărtăși propriile experiențe.
Mai multe detalii pe www.scoala-familiei.ro
Pentru organizarea de sesiuni din Scoala Familiei, va rugam folositi formularul din rubrica de Contact a site-ului nostru.